کالای اساسی

از روز چهارشنبه که تعرفه واردات گوشی موبایل یکباره از 4 درصد به 60 درصد رسید ولوله ای در بازار پیچید و ساعتی قیمتها از 20 تا 50 درصد افزایش یافت .هم اکنون هم همه در بلاتکلیفی بسر می برند . قرار است از این ماه واگذاری سری جدید فیش های ثبت نامی شروع شود . از یک طرف منتی سر مردم گذاشتند که نرخ ثبت نام فیش را 80 هزار تومان کاهش دادیم و حالا با این افزایش آنرا جبران کردند . مصاحبه شاطر زاده معاون اقتصادی وزیر صنایع را که با ایسنا انجام داده با هم بخوانیم . بر این مصاحبه حاشیه ای هم نوشته ام .خود قضاوت کنید

 

دکتر محسن شاطرزاده ـ معاون اقتصادی وزیر صنایع و معادن ـ در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: وزارت صنایع در خصوص افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه کار کاملا کارشناسی انجام داده و این موضوع به نفع صنایع داخلی است.

 

مثل تمام کارهای کارشناسی قبلی است .منظور ایشان از صنایع !! داخلی فقط شرکت صاایران است که متعلق به وزارت دفاع است و گوشی های صاایرانش که هر روز بهتر از دیروز بود معروف است


وی با بیان این که افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه تاثیر زیادی بر قیمت این محصول و افزایش آن نخواهد داشت، گفت: هم اکنون قیمت گوشی ساخت کره در ایران 20 درصد ارزان‌تر از قیمت فروش آن در کشور کره است

 

نمی دانم اینها مردم را هالو فرض کرده اند ، تمام روزنامه ها نوشتند که قیمتها تا 100 هزار تومان ناقابل گران شده است این مبلغ بی تاثیر است. نمی دانم چرا وقتی می خواهند یه چیزی را گران کنند فوری می روند سراغ کشورهای دیگه که ببینید آنجا هم گران است و ما ارزان می دهیم هیچ موقع این استدلال را بهانه افزایش حقوق قرار نمی دهند که مثلا تو کره دستمزدها هم چقدر است.

 

وی گفت: این کار به منظور آماده‌سازی فضای داخل به منظور جذب سرمایه‌گذاران خارجی انجام شده تا تولید گوشی تلفن همراه در کشور رونق گیرد و در همین مدت زمانی کوتاهی که از اعلام خبر افزایش تعرفه می‌گذرد، تولیدکنندگان خارجی متفاوتی برای تولید گوشی در داخل اعلام آمادگی کرده‌اند.

 

پس یکی از راهها و شاید تنهاترین راه برای ایجاد فضای سرمایه گذاری داخلی افزایش تعرفه واردات است و گویا خارجی ها هم منتظر بودند تا این طرح ارائه شود و وارد گود شوند. راستی تا حالا پرسیده اید چنین طرحهائی چرا برای تلویزیون رنگی یا وسائل صوتی تصویری و حتی لوازم خانگی اتفاق نیفتاده است. و دیگر اینکه مردم باید تا زمان سرمایه گذاری خارجی ها و به تولید رسیدن آن تحمل بفرمایند.

 

به گفته شاطرزاده، ساخت گوشی تلفن همراه فرآیند پیچیده‌ای ندارد و باید فرصت لازم برای ساخت داخل کردن این محصول فراهم شود.

 

نمی دانستیم ایشان علاوه بر معلومات اقتصادی و مالی ، دانش فنی و تکنولوژیکی نیز دارند و چون موبایل وسیله پیچیده ای نیست پس می توان تعرفه آنرا بالا برد.

 

وی از آغاز تولید گوشی تلفن همراه توسط سرمایه‌گذاران خارجی در کشور در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: گوشی موبایل کالای اساسی محسوب نمی‌شود و به همین دلیل مصرف کنندگان از افزایش تعرفه واردات آن متضرر نمی‌شوند

 

نمی دانم این آینده نزدیک کی فرا می رسد تنها چیزی که ما مرتب از تریبونها می شنویم ، خواهد شد ، می شود ، می رسد ، می رود و... اما دیگر از شدنش چیزی نمی فهمیم . موبایل هم کالای اساسی نیست درست است چون قند و شکر و روغن کالای اساسی هستند و الا این را هم با کوپن می دادند.اما نمی دانم پس چرا دولت برای رفاه مردم !! آنرا ارزان کرد و حتی پرداختش برای معلمان و پرستاران قسطی شد. واینکه این گران شدن هم گویا به چشمشان نمی آید و یا ضرر در قاموس اینان معنی دیگری دارد.

در پایان وقتی از رئیس جمهورش چنان سخنان بی در و پیکری می شنویم چه انتظاری از معاونانش داریم.
نظرات 1 + ارسال نظر
محبوب چهارشنبه 10 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 08:04 ق.ظ

اینا !‌واقعا اومدن که همه چی رو نابود کنند !!! این کار کارشناسیشون من رو دق مرگ کرده !!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد